Tuesday, April 28, 2015

ပုေလာ ေဒသထြက္ ရွပ္သီ ေျခာက္ မ်ားကုိ ေဒသ လက္ေဆာင္အျဖစ္ ဝယ္ယူသူ မ်ားျပားလာ

 ပုေလာ ေဒသထြက္ ရွပ္သီ ေျခာက္ မ်ားကုိ ေဒသ လက္ေဆာင္အျဖစ္ ဝယ္ယူသူ မ်ားျပားလာ

ၿမိတ္ ဧၿပီ  ၂၆

တနသၤာရီတုိင္းေဒသႀကီး ၿမိတ္ခ႐ိုင္ ပုေလာၿမိဳ႕နယ္တြင္ ေဒသထုတ္ေရထြက္ကုန္ ပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ ငါးပိ၊ ငါးေျခာက္ မ်ားအနက္ ပုေလာ ရွပ္သီေျခာက္မ်ားကုိ ခရီးသြားျပည္သူ အမ်ားစုက လက္ေဆာင္ပစၥည္းအျဖစ္  ဝယ္ယူၾကေသာေၾကာင့္ ေရာင္းအားေကာင္းလာၿပီး အေရာင္း အဝယ္ ျဖစ္ေနေၾကာင္း ေဒသခံ ရွပ္သီေျခာက္ ျပဳလုပ္ ေရာင္းခ်သူမ်ားထံမွ သိရ သည္။ အဆုိပါ ရွပ္သီေျခာက္မ်ားသည္ ပုေလာၿမိဳ႕နယ္ အတြင္းရွိ ရွပ္ပံုေက်းရြာ၊ ႀကဲေက်းရြာႏွင့္ အနီးအနား ပတ္ဝန္းက်င္ ေက်းရြာတုိ႔မွ အဓိကထြက္ရွိၿပီး စားသံုးသူမ်ား ႏွစ္ၿခိဳက္လ်က္ရွိကာ ဝယ္ယူသူ မ်ားျပားလာသျဖင့္ ယခင္ႏွစ္က ရွပ္သီေျခာက္ တစ္စည္းလွ်င္ ေငြက်ပ္ ၁ဝဝဝ သာ ေပါက္ေစ်း ရွိကာ ယခုအခါ ရွပ္သီေျခာက္ တစ္စည္းလွ်င္ ေငြက်ပ္ ၁၅ဝဝ အထိ ေစ်းေကာင္းရလာေၾကာင္း ပုေလာၿမိဳ႕နယ္ ႀကဲေက်းရြာမွ ရွပ္သီေျခာက္ ျပဳလုပ္ေရာင္းခ်သူ တစ္ဦးက ေျပာသည္။


ပုေလာေဒသထြက္ ရွပ္သီေျခာက္မ်ားကုိ ၿမိတ္ၿမိဳ႕ေပၚ ေစ်းကြက္တြင္ အသားကင္၊ ငါးကင္ ေရာင္းခ်သူမ်ားက ရွပ္ကင္မ်ားပါ တြဲဖက္ ေရာင္းခ်ၾကသည္။ ၿမိတ္-ရန္ကုန္ ခရီးသည္ အမ်ားစု သည္ ပုေလာေဒသ မွ ရွပ္သီေျခာက္ေခ်ာင္း မ်ားကုိ လက္ေဆာင္အျဖစ္ မွာယူသူ မ်ားျပားလာ ေသာေၾကာင့္ ေစ်းေကာင္းရရွိကာ အေရာင္းအဝယ္ ျဖစ္လ်က္ရွိေၾကာင္း သိရသည္။

ျမ၀တီသတင္းစာ

0 comments: